Доступність посилання

ТОП новини

Лутковська вітає «закон про амністію», бо він «зберігає людські життя»


Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська каже, що вітає рішення парламенту з ухвалення «закону про амністію» учасників протестів, бо воно дає можливість зберегти життя людей.

«Цю проблему, яка виникла на вулицях Києва в будь-якому випадку треба вирішувати мирним шляхом. Ця ситуація правом вже не керується. Тому відповідно треба знаходити якийсь інший суспільно-політичний компроміс, як вийти з цієї ситуації. Якщо такий компроміс знайдений у парламенті, я вітаю таке рішення парламенту. Бо для мене як для уповноваженого, як для жінки, як для матері важливіше життя кожної конкретної людини», – сказала Лутковська в ефірі Радіо Свобода.

«Якщо завдяки цьому консенсусному закону вдасться зберегти життя людини і, з одного боку, дозволить (цей закон дозволяє) в подальшому проводити мирну акцію протесту на майдані Незалежності, використовуючи певні приміщення: Будинок профспілок, Жовтневий палац, Український дім, при цьому зберігає людські життя, я вітаю такий закон, як він не був би прописаний», – додала омбудсмен.

Президент Віктор Янукович підписав ухвалений позавчора парламентом закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», неформально відомий як «закон про амністію», повідомила сьогодні прес-служба голови держави.
XS
SM
MD
LG