Доступність посилання

ТОП новини

Масові протести в Києві планувалися заздалегідь – міліція


Масові протестні акції в Києві були сплановані заздалегідь, готувався силовий варіант розвитку подій, заявляють у МВС.

Як заявив заступник керівника Головного слідчого управління МВС України Олександр Гнатів, про це свідчить інформація, що міститься на вилучених міліцією в грудні серверах в приміщенні на вулиці Турівській в Києві.

«Інформація, яка міститься у вилучених серверах, стосується діяльності ВО «Батьківщина» та свідчить про те, що масові протестні акції, які розпочалися у Києві 21 листопада 2013 року, не були стихійними, а планувалися заздалегідь», – мовиться в повідомленні МВС.

«Хочу зазначити, що серед матеріалів, які наявні у слідства, є дані про те, що при плануванні цих акцій передбачався так званий «силовий» варіант їхнього розвитку. Тобто такий варіант, за якого буде застосована сила до мітингувальників, що викличе широкий резонанс і підірве авторитет діючої влади та президента», – сказав Гнатів.

Зараз, кажуть у міліції, отримані матеріали направили на експертне дослідження «щодо наявності дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, тобто дій, передбачених статтею 109 Кримінального кодексу України».

Комп’ютерно-технічна експертиза й аналіз інформації, що міститься на серверах, триває, оскільки обсяг цієї інформації дуже великий та вимірюється десятками терабайтів, кажуть в МВС.

9 грудня минулого року у «Батьківщині» також повідомили, що правоохоронці увірвалися в офіс партії на вулиці Турівській і відімкнули й винесли сервери.

У МВС заявили, що офіс на Турівській обшукують у рамках справи про шахрайство і зловживання.
XS
SM
MD
LG