Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: суд відпустив 8 затриманих за заворушення, свободівцям – по 2 місяці арешту


Дніпропетровський апеляційний суд змінив сьогодні запобіжний захід затриманому через масові заворушення поблизу Дніпропетровської облдержадміністрації 26 січня 20-річному інвалідові дитинства Владиславу Каченюкові, який має складне захворювання, а також ще кільком затриманим, повідомили адвокати затриманих.

За їхніми словами, Владислава Каченюка відпустили додому під особисте зобов’язання з’являтись до суду та слідчих.

Народний депутат Андрій Павелко, який клопотався про взяття на поруки Владислава Каченюка, зазначив, що «цинізм ситуації з його арештом у тому, що хлопець з дитинства мав інвалідність і в нього зберігаються фізичні обмеження».

«Саме таких заручників брала влада. Зараз допомагаємо Владиславу з реабілітацією й намагатимемося допомогти з роботою», – сказав Андрій Павелко.

Крім того, апеляційний суд змінив запобіжний захід ще 7 затриманим, повідомили у прес-службі обласної організації партії УДАР: шістьом пом’якшили тримання під вартою на домашній арешт, ще одному – на особисте зобов’язання.

Сьогодні ж Бабушкінський районний суд обрав запобіжні заходи двом керівникам міського осередку ВО «Свобода», затриманим «за підозрою в тероризмі», Кирилові Дороленку та Віталієві Роменському, а також затриманому «за масові заворушення» свободівцю Артемові Мураховському – по 2 місяці арешту. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили у прес-службі обласної організації партії.

Водночас голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесніков сьогодні дав коментар щодо того, що за невідомі молодики з палицями перебували 26 січня на території будівлі облдержадміністрації і били мітингувальників та журналістів. За словами посадовця, то були представники «народних дружин», які запропонували свою допомогу.

«Зараз на території Дніпропетровської області самоорганізувалися громадські організації в народні дружини. Вони зареєструвалися і абсолютно законні», – заявив Дмитро Колесніков, однак які саме це громадські організації, не уточнив.
XS
SM
MD
LG