Доступність посилання

ТОП новини

США знову закликали владу України шукати компромісів із опозицією


Джей Карні, архівне фото
Джей Карні, архівне фото
В Україні єдиним шляхом вирішення нинішньої кризи є політичне вирішення, знову наголосив у п’ятницю на позиції Вашингтона речник Державного департаменту США Джей Карні.

«І ми закликаємо уряд України і президента Віктора Януковича продовжувати працювати разом із опозицією, щоб знайти компроміси, так важливі для досягнення цього», – заявив він на брифінгу.

Речник також заявив, що у США вражені очевидними ознаками тортур, завданих одному з лідерів протестів в Україні Дмитрові Булатову, який знайшовся у четвер після зникнення тиждень тому.

«Ми глибоко занепокоєні дедалі більшим числом повідомлень про зникнення учасників протестів, їхні побиття й катування, а також про напади на журналістів. Особливо непокоїть, що деякі з цих повідомлень припускають причетність силових структур», – наголосив речник Держдепартаменту США.

Раніше у п’ятницю державний секретар США Джон Керрі, який перебуває в Німеччині, заявляв, що пропозиції президента України Віктора Януковича опозиції ще не досягли належного рівня, який відповідав би ситуації, щоб знайти вихід із кризи. Він також заявив, що опозиція в Україні має повну підтримку президента США Барака Обами.

Джон Керрі, який прибув до Німеччини для участі в Мюнхенській конференції з питань безпеки, як очікують, зустрінеться в її кулуарах із лідерами опозиції з України.
XS
SM
MD
LG