Доступність посилання

ТОП новини

Влада має почути «Правий сектор» – генерал-лейтенант Скибінецький


Олександр Скибінецький
Олександр Скибінецький
Українська влада не зробила нічого, щоб розпочати діалог із протестувальниками. Про це заявив Радіо Свобода колишній перший заступник голови Служби безпеки України, генерал-лейтенант Олександр Скибінецький.

На його думку, владі треба було б вести переговори не лише з представниками парламентської опозиції, а й з громадськістю також, зокрема, і з найактивнішими учасниками протистояння з «Правого сектора».

«Зрушення з боку влади певні є. І мені здається, тут важливо продовжувати перемовини. Але так, як сьогодні цей вихід бачиться владі, тобто «ми – вам, ви – нам», не сприймається. Можливо, він сприймався б кимось із лідерів опозиції, але Майданом він не сприймається», – наголосив Скибінецький.

«Якщо ми хочемо миру, то навіть ті сторони, які вбивають одна одну з окопів чи з танків стріляють, то все одно вступають у перемовини. І не обов’язково з метою капітуляції протилежної сторони», – вважає колишній перший заступник голови Служби безпеки України.

Цього тижня радикальне об’єднання «Правий сектор» і ветерани-афганці висловили намір виступити третьою стороною у ще не запланованому раунді переговорів між владою й опозицію з урегулювання кризи в Україні.

Натомість заступник лідера партії «Батьківщина» Олександр Турчинов в ефірі «5 каналу» заявив, що не вважає за доцільне розширювати коло переговорників.

Повністю інтерв’ю колишнього першого заступника голови Служби безпеки України, генерал-лейтенанта Олександра Скибінецького читайте на сайті Радіо Свобода сьогодні після 12:30.
XS
SM
MD
LG