Доступність посилання

ТОП новини

Захарченко: Булатову досить домашнього арешту


Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко
Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко
Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко прокоментував позицію МВС України щодо справи Дмитра Булатова, оскільки навколо неї «лунає багато політичних заяв та викривленої інформації».

Захарченко нагадав, що один із лідерів Автомайдану є потерпілим у справі про викрадення і підозрюваним – «у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень (стаття 294 Кримінального кодексу України)».

«Після того, як Дмитро Булатов знайшовся, слідчий, враховуючи стан здоров’я потерпілого, звернувся до суду із клопотанням про пом’якшення запобіжного заходу: із тримання під вартою на домашній арешт», – наголосив виконувач обов’язків міністра.

«Ані допитати громадянина Булатова як потерпілого, ані повідомити йому про зміну запобіжного заходу міліціонерам не вдалося, адже лікарі ще не дозволяють проводити з потерпілим слідчі дії. Про характер та ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, отриманих громадянином Булатовим, працівникам міліції наразі не повідомляється», – констатує Захарченко.

Дмитро Булатов нині перебуває у приватній клініці «Борис» у Києві. Він знайшовся пізно ввечері 30 січня, через тиждень після зникнення, живим, але зі слідами тортур і катувань. За повідомленнями, викрадачі намагалися таким чином вибити з нього інформацію, зокрема, про шляхи фінансування Автомайдану.

31 січня в МВС заявили, що Булатова взяли під охорону міліції.
XS
SM
MD
LG