Доступність посилання

ТОП новини

Росія посилить тиск на Україну одразу після старту Олімпіади – екс-радник Путіна


Колишній радник Путіна, економіст Андрій Ілларіонов
Колишній радник Путіна, економіст Андрій Ілларіонов
Росія не чекатиме завершення Олімпіади в Сочі для посилення тиску на Україну. Про це сказав колишній радник президента Росії, економіст Андрій Ілларіонов, інформує Gordonua.com.

«Після урочистої церемонії відкриття Олімпіади (7 лютого – ред.) Росія розпочне якісно інші дії. Жодного очікування завершення Олімпйських ігор не буде. 7–8 лютого розпочнеться тиск на Україну за всіма напрямками», – твердить опозиційний політик, який увійшов до російського Комітету допомоги Майдану.

За його словами, потужна пропагандистська кампанія, що відбувається зараз у Росії, «лише розпочинається і наростатиме протягом найближчих 7–10 днів».

«З усіх телевізійних каналів кожен день виходять тонни пропагандистських матеріалів про те, що в Україні здійснюється державний переворот, після якого до влади прийдуть фашисти і неонацисти. Метою цього перевороту, тут я буквально цитую, є «геноцид і знищення російського населення», – наголошує Андрій Ілларіонов.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 1 лютого в Мюнхені відреагував на критику російської позиції щодо подій в Україні. «Чому б нам не засуджувати тих, хто захопив і утримує урядові будівлі, нападає на сили безпеки, кидає в них факели, використовує расистські, антисемітські та нацистські гасла», – сказав Лавров.

Перед цією реплікою російського чиновника на Мюнхенській конференції з безпеки виступив держсекретар США Джон Керрі. Він наголосив, що «боротьба за демократичне майбутнє Європи ніде сьогодні не є більш важливою, ніж в Україні», а «Росія та інші країни не повинні дивитися на європейську інтеграцію своїх сусідів як на програшний варіант».
XS
SM
MD
LG