Доступність посилання

ТОП новини

«Український фронт» обрав символом російську стрічку


«Український фронт» обрав символом російську стрічку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00
Створений у Харкові всеукраїнський громадський союз «Український фронт» обрав своїм символом георгіївську стрічку. За словами голови Харківської облдержадміністрації і водночас лідера обласної організації регіоналів Михайла Добкіна, назва і символіка нового об’єднання мають нагадати, що 70 років тому бійці українських фронтів у складі радянської армії звільнили державу від нацистських загарбників.

«Кольори георгіївської стрічки говорять про відвагу, яка передається з тих часів, коли російські офіцери у складі російської армії звільняли наші землі від загарбників», – наголосив Добкін.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Харкові, «Український фронт» одноголосно вирішили утворити майже шість тисяч учасників екстреного всеукраїнського зльоту керівників первинних організацій Партії регіонів з 20 областей України.

Своїм нинішнім завданням «фронтовики» бачать «звільнення Києва від екстремістів, що прибули з західних областей на протести». «Через сімдесят років в Україні з’являється новий «Український фронт», що, як нащадок, звільнятиме нашу землю за прикладом наших дідів та прадідів, як в далекі сорокові роки», – сказав з трибуни форуму Михайло Добкін.

«Оплот» увійде до «фронтової народної гвардії»

Він запросив увійти до лав «Українського фронту» інші громадські організації та рухи. Серед тих, хто вже зголосився стати «фронтовиками», є члени організації «Оплот». Однойменний з нею бійцівський клуб пов’язують з використанням на масових заходах молодиків спортивної статури, яких називають «тітушками».

При громадському союзі буде сформована «фронтова народна гвардія». «Туди увійдуть воїни-афганці, учасники локальних воєн, представники козацьких полків, хлопці з організацій «Оплот» та «Нічні вовки», всілякі спортивні течії. Цей фронт потрібний, щоб організувати дієздатний захист адміністративних будівель, а також щоб піти на звільнення раніше захоплених адмінбудівель в інших областях», – так Добкін пояснив ідею створення «гвардії».

Михайло Добкін повідомив, що юридичні представництва громадського союзу найближчим часом відкриють у всіх областях України, а штаб-квартира розташується у Харкові. Стати головним «фронтовиком» голова Харківської облдержадміністрації відмовився, зазначивши, що як держслужбовець не має права очолювати громадські структури.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG