Доступність посилання

ТОП новини

Данилюк пише, що він у Лондоні


Координатор організації «Спільна справа» Олександр Данилюк перебуває у Лондоні. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, він перейшов кордон пішки.

«На жаль, Майдан перестав бути безпечним місцем. Контрреволюційна п’ята колона від гальмування революції, перейшла до її придушення. Під прикриттям масок і окремих опозиціонерів, на Майдані з’явились представники режимоохоронних органів. Питання мого затримання з подальшим направленням у сізо чи катівню, мало бути вирішене упродовж кількох годин. Не попередивши навіть охорону, я перевдягнувся, натягнув балаклаву і залишив Хрещатик. Після кількох діб переховування, вночі пішки перейшов кордон. Сьогодні нарешті дістався до Лондона. Доведеться координувати з екзиля», – пише Данилюк.


Олександр Данилюк значиться на офіційному сайті МВС України у переліку осіб, які переховуються від органів влади. Його звинувачують за частиною 2 статті 294 – «масові заворушення».

Міністр закордонних справ Леонід Кожара назвав «Спільну справу» екстремістською групою, зазначивши, що її дії виходять «далеко за рамки закону».

Минулої неділі Олександр Данилюк і ще кілька людей захопили приміщення Мін’юсту на Городецького. У понеділок будівлю звільнили.

Опозиція назвала провокацією ці дії «Спільної справи».

«Спільна справа» також спробувала захопити Міністерство енергетики та вугільної промисловості і захопила Міністерство агрополітики, яке також звільнили.
XS
SM
MD
LG