Доступність посилання

ТОП новини

Янукович повернувся до роботи


Президент України Віктор Янукович після короткої відпустки через хворобу у понеділок повертається до роботи. Адміністрація президента в четвер повідомила про респіраторне захворювання Януковича.

Опозиція підозрює, що Янукович використовував цей час для підготовки запровадження надзвичайного стану.

Від кінця листопада 2013 року в Україні відбуваються акції протесту, які розпочалися після відмови Януковича підписати довго підготовлювану угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським союзом. Після кількох спроб силового розгону Майдану вимоги демонстрантів радикалізувалися – тепер вони вимагають повного перезавантаження влади.

«Наші пропозиції – повернення Конституції 2004 року, розподіл повноважень між президентом, парламентом і Кабінетом міністрів, також формування нового складу уряду. І найголовніше в розв’язанні цього питання – дострокові президентські і парламентські вибори», – розповів лідер партії УДАР Віталій Кличко.

У неділю велелюдні мітинги з вимогою відставки Януковича відбулися в Києві та інших містах України.

Також у неділю влада дозволила активісту опозиції Дмитрові Булатову залишити Україну для лікування травм, отриманих внаслідок, як твердять опозиціонери, викрадення і катувань. Інформагенції повідомляють, що Булатов з Риги, куди прилетів літаком, приїхав до литовської столиці Вільнюса, де був госпіталізований.
XS
SM
MD
LG