Доступність посилання

ТОП новини

Активісти просять США і ЄС про санкції для порушників прав людини в Донецьку


Активісти донецького Євромайдану закликали ЄС і США вжити всіх можливих заходів щодо причетних до порушення прав і свобод людини в Донецьку. Про це йдеться у зверненні активістів до посольств країн ЄС і США.

«Просимо Вас вжити всіх можливих заходів щодо осіб, які прямо або опосередковано причетні до порушення політичних прав та свобод людини в Донецьку і які не вжили заходів щодо забезпечення безпеки мирних зібрань: Шишацький Андрій – голова Донецької обласної державної адміністрації; Федорук Андрій – голова Донецької обласної ради; Лук’янченко Олександр – Донецький міський голова; Богачов Сергій – секретар Донецької міської ради; Романов Роман – начальник Управління МВС в Донецькій області; Пелех Олександр – начальник Управління СБУ в Донецькій області; Гагік Агавелян – керівник Донецького обласного товариства вірмен», – мовиться у зверненні.

За словами авторів звернення, перелічені особи несуть пряму відповідальність за переслідування представників ЗМІ в Донецьку, а також громадських активістів Євромайдану.

Активісти просять ЄС і США розглянути можливість запровадження персональних санкцій щодо цих чиновників та організаторів переслідування громадських активістів.

За словами активістів, починаючи з 19 січня 2014 року, на місце проведення мирного протесту Євромайдану в Донецьку почали привозити осіб, які почали фізично перешкоджати проведенню громадських заходів.

Як кажуть у зверненні, за результатами нападу на учасників Євромайдану і журналістів до міліції звернулися з заявами більш ніж 15 осіб. «Жодний з учасників нападів на журналістів і громадських активістів не є затриманим, більше того, учасники нападів і надалі завдають шкоди здоров’ю активістів – в лікарні перебуває Олег Желнаков, якого група невідомих прихильників діючої влади побила в присутності представників міліції. Всі факти порушення прав і свобод людини, а також напади на журналістів мають фото і відеодокази, які ми можемо надати при першій потребі», – мовиться у зверненні.
XS
SM
MD
LG