Доступність посилання

ТОП новини

Рада має переглянути «закон про амністію», а вже потім домовлятися про Конституцію – Доній


Олесь Доній
Олесь Доній
Народний депутат від «Батьківщини» Олесь Доній вважає, що Верховна Рада має спершу гарантувати безумовну амністію всім затриманим учасникам акцій протесту, а вже потім домовлятися про зміни до Конституції. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода у кулуарах парламенту.

«Спочатку треба закрити кримінальні справи проти учасників масових акцій протесту, а після того йти на будь-які переговори. Тому я, наприклад, не дуже розумію, про що йде мова на переговорах. Йде мова про якісь повноваження, про входження в уряд? Як на мене, доти, доки не будуть покарані винуватці вбивств і захищені люди, які вийшли на акції протесту, говорити про якісь зміни конституційні – це затягування проблеми на півроку, на рік», – заявив Олесь Доній і додав, що, на його думку, «Верховна Рада просто втрачає реальність».

Народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник на запитання Радіо Свобода про те, чи готова більшість переглядати ухвалений минулого тижня «закон про амністію», нагадав про вимогу до протестувальників звільнити всі зайняті раніше адмінбудівлі і додав: «Давати індульгенцію у вигляді амністії на продовження безчинства, ми цим шляхом не підемо».

В опозиції у вівторок заявили про внесення на розгляд Верховної Ради законопроекту про повернення до Конституції 2004 року.
XS
SM
MD
LG