Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутат закликав підтримати вимогу опозиції України про дострокові вибори


Ганнес Свобода
Ганнес Свобода
Лідер фракції «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» у Європарламенті Ганнес Свобода закликає Євросоюз підтримати вимогу української опозиції про дострокові вибори президента. Про це він сказав у Страсбурзі у переддень пленарного тижня Європарламенту.

«Треба висловити повну підтримку вимозі української опозиції, а саме – щодо якомога швидшої організації дострокових виборів», – зазначив Свобода.

«Єдиний вихід (із кризи – ред.) – новий уряд, який може підготувати вибори, зміни до Конституції з тим, щоб дати більше влади парламенту та уряду і зменшити владу президента, започаткувати нові відносини між Україною та ЄС і також між Україною і Росією», – додав він.

На думку Ганнеса Свободи, відповідальність за перебіг подій в Україні лежить на президентові Вікторові Януковичу. «Однак ми повинні наполягати на пошукові рішення за столом переговорів», – заявив австрійський євродепутат.

У середу, 5 лютого, ситуацію в Україні мають намір розглянути під час пленарного засідання Європейського парламенту. У четвер, 6 лютого, за результатами дебатів євродепутати планують ухвалити спеціальну резолюцію щодо української кризи. Окрім того, наступного тижня у Брюсселі відбудеться нарада міністрів закордонних справ, на якій теж обговорюватимуть ситуацію в Україні.
XS
SM
MD
LG