Доступність посилання

ТОП новини

Пинзеник: норми «законів 16 січня» продовжують діяти


Віктор Пинзеник
Віктор Пинзеник
Народний депутат від УДАРу Віктор Пинзеник заявляє, що «закони 16 січня» остаточно скасовані не були і деякі їхні норми все ще діють. Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді.

«Закони, які були ухвалені 16 січня і призвели до серйозного загострення конфлікту в країні, не скасовані. Не скасовані з техніко-юридичних проблем, про які було відомо, але, на жаль, на них не хотіли реагувати», – заявив Пинзеник.

Він закликав депутатів виправити цю помилку. За словами депутата, він бачить два шляхи вирішення цього питання.

«Перший передбачає можливість внести до ухваленого 28 січня закону норми: законодавчі акти, в які вносилися зміни законами, які визнано такими, що втратили силу, в тій редакції, яка існувала станом на 15 січня 2014 року... Навіть у цій редакції я не впевнений, що це приведе до відновлення норм, які діяли до ухвалення цих скандальних законів», – пояснив Пинзеник.

Ще один шлях, який пропонує Пинзеник, – це підготовка «дзеркального» закону, який би замінив усі норми законів, що діють після 16 січня, на ті, котрі діяли до цього дня.

За словами Пинзеника, фахівці вже працюють над відповідними документами і найближчим часом будуть готові їх внести в сесійний зал парламенту.

28 січня Верховна Рада України скасувала низку законів від 16 січня, ухвалення яких викликало негативну реакцію західних політиків та офіційних осіб, а також міжнародних правозахисних організацій.
XS
SM
MD
LG