Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Івано-Франківську вирішив не знімати прапор ЄС з будівлі облради


Пікет під Івано-Франківським окружним адміністративним судом
Пікет під Івано-Франківським окружним адміністративним судом
Івано-Франківський окружний адміністративний суд сьогодні ухвалив «компромісне рішення» щодо використання прапора Євросоюзу на будівлі обласної ради.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, суд визнав, що облрада не мала права ухвалювати рішення про використання прапора ЄС, бо не було розроблене відповідне положення. Водночас суд констатував, що «дія уже відбулася», прапор вивішений, і не зобов’язав його зняти. Таке рішення координатор штабу національного спротиву Василь Попович назвав «компромісним».

З розгляду грудневого рішення облради щодо використання прапора Європейського союзу сьогодні в Івано-Франківському окружному адмінсуді розпочався розгляд позовів прокуратури про визнання незаконними рішень обласної ради.

Вранці приміщення суду пікетували більш ніж півсотні людей. Вони пройшли вулицями міста з прапором Євросоюзу, під стінами суду скандували «Україна – це Європа», «Ганьба», вимагали «вийти до народу» голову суду. Делегація від пікетувальників взяла участь у судовому засіданні.

За словами активіста івано-франківського Євромайдану Івана Харківа, «звинувачення, що використання прапора ЄС сприяє розколу територіальної цілісності України і поваленню конституційного ладу, є абсурдним».

12 лютого суд має розглянути ще одну справу про використання червоно-чорного прапора і прапора Ради Європи як частини символіки Івано-Франківської області, рішення про що сесія облради ухвалила 25 січня.

Сьогодні в Івано-Франківському окружному адміністративному суді слухається також справа за позовом заступника прокурора області про визнання протиправним і скасування рішення облради про ухвалення звернення до правоохоронних органів.

Загалом 5, 11, 12, 17 лютого суд розгляне сім позовів заступника прокурора області про визнання незаконними рішень обласної ради від 25 січня.

Як сказав депутат обласної ради Сергій Адамович, «суди йдуть дуже швидко і оперативно». «Якби вони так вирішували справи щодо кримінальних злочинів, як вони вирішують у сфері адміністративного правосуддя в питаннях Євромайдану», – сказав Адамович.
XS
SM
MD
LG