Доступність посилання

ТОП новини

Автомайданівця Хаджинова відпустили під цілодобовий домашній арешт


Сергій Хаджинов
Сергій Хаджинов
Для одного з лідерів київського Автомайдану Сергія Хаджинова Апеляційний суд Черкаської області змінив запобіжний захід із двомісячного тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, упродовж двох місяців Хаджинов не має права без дозволу слідчого залишати своє місце проживання, має носити електронний браслет, повинен приїздити до Черкас на першу вимогу слідчого і має здати на зберігання паспорти й інші документи, за якими він може залишити Україну.

Під час судового засідання Сергій Хаджинов свою вину не визнав, зауваживши, що не брав участі у штурмі Черкаської ОДА. Зокрема, Хаджинов повідомив, що під час затримання уночі 27 січня він був не на Соборній площі перед облдержадміністрацією, а на прилеглій вулиці.

Чотири захисники Хаджинова просили суд пом’якшити запобіжний захід. Натомість прокурор звертався до суду з вимогою залишити Сергія Хаджинова під вартою.

Після ухваленого суддями рішення про зміну запобіжного заходу на домашній арешт Хаджинова звільнили з-під варти у залі суду. Одразу він заявив, що, попри температуру, почувається значно краще, ніж п’ять хвилин тому. «Це поки не перемога. Я думаю, що суди діють в контексті загального розпорядження. Я бачив, що усіх інших активістів теж відпускають під домашній арешт. Тому я теж на це сподівався», – сказав активіст.

Хаджинов сподівається, що після двомісячного домашнього арешту, як і раніше, висловлюватиме свою громадянську позицію.
XS
SM
MD
LG