Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі «спортивних молодиків» легалізували в «гвардію»


У Кривому Розі дозволили створювати загони цивільної самооборони. Рішення про це ухвалили депутати Криворізької міськради.

За словами міського голови Юрія Вілкула, ці загони будуть входити до громадського формування «Спеціальний підрозділ сприяння міліції «Криворізька гвардія» і разом з міліціонерами здійснюватимуть патрулювання вулиць, скверів і парків міста задля забезпечення громадського порядку.

Згідно з рішенням, жодних обмежень для охочих вступити в формування немає: стати бійцем загону цивільної самооборони зможе кожен криворіжець.

Рішення депутатів міської ради викликало обурення активістів місцевого Євромайдану. Як зазначила в коментарі Радіо Свобода член координаційної ради криворізького Євромайдану Ірина Туровська, ніяких реальних загроз, приміром щодо захоплення адміністративних будівель в місті, не існує.

«На створення цієї гвардії, на всю «антитерористичну» діяльність, я так розумію, будуть виділені чималі кошти з міського бюджету. Зараз міськвиконком вже перетворений на фортецю: його заполонили люди в формі й в цивільному, вони там ходять, сидять, їх там годують, діє медпункт – лікарі їх обслуговують замість того, щоб надавати допомогу громадянам. Там же, у міськвиконкомі, якась громадська організація набирає до цієї «гвардії». А питання – для чого, від кого, яка загроза? Отже, ми вважаємо, що це тільки привід ще раз «залізти» в бюджет», – сказала Ірина Туровська.
XS
SM
MD
LG