Доступність посилання

ТОП новини

Біля Львівської ОДА розіграли «комедію»


Автобус з невідомими людьми біля Львівської ОДА
Автобус з невідомими людьми біля Львівської ОДА
У Львові до адміністративної будівлі, де розташовані обласна рада та обласна держадміністрація, під’їхав автобус, у якому перебувало кілька десятків молодих хлопців, середній вік 18-20 років. Номери на автобусі були чеські. Як пояснив Радіо Свобода водій автотранспорту, фірма зареєстрована у Чехії. Люди приїхали з Дрогобича Львівської області.

Однак, як тільки автобус прибув до адмінбудівлі, вже на нього чекали десятки депутатів та активістів від ВО «Свобода», які заявили, що у Львів прибули тітушки, щоб провести голову Львівської ОДА Олега Сала на його робоче місце, що ці люди говорять «поганою українською». Адже в будівлю активісти пропускають лише працівників адміністрації, але не керівництво. Прибуття у Львів групи молодих людей свободівці назвали провокацією.

Однак пасажири автобуса, які охоче спілкувались і говорили українською, з галицьким акцентом, розповіли Радіо Свобода, що їм пояснили, що вони їдуть у Львів взяти участь в акції «Бойкот бізнесу регіоналів», що відбувається біля «Епіцентру».

– Але нас чомусь привезли сюди, до обласної адміністрації. Ми підтримуємо Майдан.

– Нам сказали, що акція мирна.

– Чи вам пояснили, що маєте блокувати приміщення ОДА?Вчинити тут бійку?

– Ні, ми знали, що їдемо у Львів підтримати Майдан. Ми не збираємось взагалі битись. Я не розумію, що відбувається, – розповіли пасажири.

Молоді люди також заперечили, що приїхали за гроші.

Роберт Дінаборський, який власне супроводжував і керував групою молодиків, заявив, що мета приїзду – домогтись, щоб всі департаменти ОДА працювали належно.

Активісти блокування приміщення ОДА зробили для пасажирів автобуса коридор «ганьби», а ті говорили, що не винні ні в чому. Але їх ніхто не хотів слухати. Опісля вони сіли в автобус, який прихильники ВО «Свобода» випустили.

Згодом Роберта Діноборського правоохоронці затримали, запідозривши його в «наркотичному сп’янінні».

Хто оплатив оренду автобуса невідомо.

За інформацією прес-служби Львівської ОДА, очільник області Олег Сало не має жодного стосунку до приїзду молодих людей. Сам він сьогодні перебуває в Києві.

У середу зранку в управління майном Львівської облради прибула представниця виконавчої служби з Києва, щоб вручити судове рішення Господарського суду у Львівській області.

Як розповів начальник юридичного відділу Львівської ОДА Віктор Кусий, адміністрація звернулася до суду з метою «спонукати Львівську обласну раду до укладення договору про оренду приміщень з Львівською ОДА». Адже Львівська ОДА має право на укладення договору. Відповідно, суд виніс рішення, що управління майном спільної власності Львівської облради має забезпечити Львівській ОДА можливість працювати у приміщенні.

Тим часом Львівська облрада шукає юридичні підстави, щоб розірвати договірні відносини з Львівською ОДА щодо оренди приміщення.

Адміністративна будівля забарикадована від 23 січня. Але сюди пропускають службовців ОДА, окрім керівництва.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG