Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали, комуністи і близько 20 позафракційних затвердили план роботи Ради


У четвер на ранковому засіданні Верховної Ради України депутати затвердили календарний план і порядок денний четвертої сесії парламенту сьомого скликання.

За це рішення голосували в повному складі фракції комуністів і регіоналів, а також близько двох десятків позафракційних.

Деиутати з трьох опозиційних фракцій за ці рішення не голосували. Вони наполягають на включенні до розгляду питання про повернення до положень Конституції 2004 року.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак запропонував створити у парламенті комісію зі змін до Конституції, але це рішення підтримали тільки 180 депутатів. У парламенті з цього питання виступили представників фракцій. Після цього Рибак оголосив перерву на 30 хвилин.

Тим часом, кілька тисяч людей о 10:00 рушили з майдану Незалежності у напрямку Верховної Ради. Активісти Євромайдану вимагають невідкладного розгляду питання про повернення до Конституції 2004 року, яка обмежувала вплив президента на формування уряду.

В урядовому кварталі посилена охорона, підрозділи міліції не дають протестувальникам можливості підійти впритул до будівлі Верховної Ради. Натомість мітинг на підтримку дій влади відбувається у Маріїнському парку, в безпосередній близькості до стін парламенту.
XS
SM
MD
LG