Доступність посилання

ТОП новини

Янукович зустрівся з Нуланд – прес-служба


Віктор Янукович і Вікторія Нуланд під час зустрічі в Києві 6 лютого 2014 року, фото прес-служби президента України
Віктор Янукович і Вікторія Нуланд під час зустрічі в Києві 6 лютого 2014 року, фото прес-служби президента України
Президент Віктор Янукович зустрівся сьогодні з помічником державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, повідомила прес-служба голови держави.

Як мовиться в повідомленні, під час зустрічі сторони обговорили шляхи «врегулювання внутрішньополітичної ситуації в Україні на основі діалогу влади та опозиції».

Голова держави, як повідомляє прес-служба, наголосив, що зробить усе для того, щоб запобігти ескалації конфлікту в державі. Янукович зазначив, що всі питання повинні вирішуватися виключно шляхом мирних переговорів та політичного діалогу. «Тільки за рахунок діалогу і компромісів можливо вивести країну з політичної кризи», – сказав президент.

Крім того, за його словами, найближчим часом буде вжито заходів, щоб прискорити звільнення затриманих під час масових акцій.

Президент також наголосив, що він є прихильником якнайшвидшого проведення конституційної реформи з дотриманням усіх необхідних процедур щодо підготовки Основного закону.

Віктор Янукович виявив готовність до продовження діалогу з опозицією, повідомила його прес-служба.

Американська сторона ще нічого не повідомляла про цю зустріч.

Раніше сьогодні помічник державного секретаря США зустрічалася й із трьома лідерами опозиційних сил – Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком і Олегом Тягнибоком, – але подробиці цієї зустрічі теж іще не відомі.

Вікторія Нуланд прибула сьогодні до Києва з візитом, у перебігу якого, як повідомляли раніше в Держдепартаменті, вона має зустрітися «з представниками уряду, лідерами опозиції та громадянського суспільства і бізнес-лідерами, щоб закликати до угоди щодо нового уряду та плану дій, який поверне Україну на шлях до здійснення прагнень українців до демократії, поваги до прав людини, європейської інтеграції та економічного зростання».
XS
SM
MD
LG