Доступність посилання

ТОП новини

Google підтримав права геїв у Росії логотипом з кольорами веселки


Пошукова система Google на честь початку Зимової Олімпіади в Сочі змінив свій традиційний логотип на сторінці пошуку. Символи зимових видів спорту розміщені на поєднанні кольорів прапора ЛГБТ-спільноти.

Крім того, дудл цього разу присвячений документові, який регламентує основні положення всього олімпійського руху – Олімпійській хартії.

У Google відмовилися коментувати новий символ, заявивши, що ілюстрація говорить сама за себе.

Міжнародна спільнота напередодні відкриття Олімпійських ігор у Сочі критикує чинні у Росії суворі обмеження і покарання за дії, які можна витлумачити як «пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх». Закон про це, за словами критиків, практично забороняє будь-яке публічне висловлення підтримки прав гомосексуалів і тільки роздмухує й так поширену в російському суспільстві гомофобію й підбурює до переслідувань сексуальних меншин.

Сьогодні в Росії офіційно розпочинаються зимові Олімпійські ігри. Церемонія відкриття Олімпіади в Сочі стартує о 18:00 за київським часом. В урочистостях візьме участь президент Росії Володимир Путін. Спортивний захід відвідають і керівники інших держав, зокрема, президент України Віктор Янукович. Сьогодні не відбудеться жодних змагань. Перші комплекти нагород у Сочі будуть розіграні в суботу, хоча вже в четвер у рамках Олімпіади змагалися фрістайлісти, сноубордисти і фігуристи.
XS
SM
MD
LG