Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: звинуваченого в «підготовці теракту» свободівця залишили під вартою


Дніпропетровський апеляційний суд сьогодні відмовився змінити запобіжний захід заарештованому за звинуваченнями «в підготовці до теракту» голові Дніпропетровської міської організації ВО «Свобода» Кирилові Дороленку. Про це Радіо Свобода повідомили його однопартійці.

За даними свободівців, апеляційний суд лишив у силі рішення суду першої інстанції про тримання голови міської Свободи під вартою терміном на 2 місяці.

За інформацією партії, 5 лютого народні депутати України від ВО «Свобода» зустрілися з першим заступником голови Служби безпеки України Володимиром Тоцьким. На зустрічі, зокрема, піднімалось питання щодо дніпропетровських свободівців.

«Керівників ВО «Свобода» у Дніпропетровській області починають заарештовувати у надуманій справі й звинувачують у терористичних діях тільки тому, що вони належать до нашої політичної сили», – заявив народний депутат Андрій Міщенко.

За даними управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області, в Дніпропетровську «припинили незаконну діяльність «екстремістськи налаштованих членів однієї з опозиційних партій, які планували вчинити терористичний акт на об’єкті національної енергетичної системи України», двоє осіб затримані.

За даними партії ВО «Свобода», затриманими за підозрою «в теракті» є керівники Дніпропетровського міського осередку партії Кирило Дороленко (два місяці арешту) та Віталій Роменський (відпущений під домашній арешт), підозрюваними є також свободівець Ярослав Синиця, який після побиття невідомими молодиками зі складною травмою голови перебуває у лікарні, та прес-секретар осередку Міла Мороз.
XS
SM
MD
LG