Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ знову нагадали Януковичеві про готовність допомогти з залагодженням кризи


Чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер обговорив сьогодні з президентом України Віктором Януковичем становище в його країні і знову підтвердив готовність ОБСЄ допомогти Україні своїм досвідом із мирним залагодженням кризи, повідомила прес-служба ОБСЄ.

На зустрічі, що відбулася в кулуарах церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор у російському Сочі, Буркгальтер також вкотре наголосив на тому, як важливо залучити до змістовного процесу врегулювання всі сторони нинішнього конфлікту.

Прес-служба голови української держави, зі свого боку, повідомила, що Янукович подякував Буркгальтерові за пропозицію надати платформу ОБСЄ для сприяння внутрішньополітичному діалогові влади з представниками опозиції. Він також заявив, що наразі актуальним питанням є проведення конституційної реформи.

«Її необхідно проводити у чіткому законодавчому полі. Для цього передбачається створення тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради», – сказав Янукович. Він наголосив, що до цієї роботи обов’язково будуть залучені українські фахівці, експерти Ради Європи, представники Венеціанської комісії, Конституційної асамблеї та громадянського суспільства. Найчутливіші питання «в разі необхідності будуть винесені на всенародне обговорення», пообіцяв президент.
XS
SM
MD
LG