Доступність посилання

ТОП новини

У Москві затримали понад 40 учасників акції на підтримку «Дождя»


У столиці Росії на Манежній площі затримали понад 40 осіб за спробу провести несанкціоновану акцію. Про це повідомляє сайт «ОВС-Інфо».

Активісти розповідають, що був запланований флешмоб на підтримку телеканалу «Дождь». Учасників стали затримувати, як тільки вони спробували одночасно відкрити парасолі зі стікерами, стилізованими під логотип телеканалу.

Напередодні московська влада заявила, що не допустить жодних неузгоджених акцій в центрі міста. Заява прозвучала після появи інформації про те, що активісти збираються провести гуляння на підтримку «Дождя».

Скандал навколо «Дождя» розпочався після проведення ним опитуванням про те, чи варто було врятувати життя сотень тисяч ленінградців, здавши місто нацистським військам.

Телеканал неодноразово вибачився за некоректно поставлене запитання, однак більшість операторів кабельного та супутникового мовлення його відключили.

В останні місяці телеканал «Дождь докладно розповідав про Євромайдан у Києві, причому тональність телеканалу суттєво відрізнялася від того, що транслює державне телебачення Росії.
XS
SM
MD
LG