Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську протестували проти сепаратистських заяв політиків


У Дніпропетровську протестували проти сепаратистських заяв політиків
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
У Дніпропетровську активісти Євромайдану пройшли в неділю ходою центральними вулицями міста, протестуючи проти сепаратистських заяв українських політиків, зокрема, парламентарів АР Крим. Народне віче пройшло під гаслом «Ні сепаратизму! Ні федералізму!».

За словами координатора дніпропетровського Євромайдану Віктора Романенка, жителі міста вимагають від українських високопосадовців гідної реакції на заяви політиків, що сіють розбрат.

«Головні меседжі нашого віча: ні сепаратизму, ні відокремленню Криму, ні заявам, які роз’єднують Україну! Нас дуже турбують ті заяви, які зараз лунають – чи то з російської Держдуми, чи то від депутатів Верховної Ради Криму. Ми звертаємось до МВС, до СБУ, до Міністерства закордонних справ – має бути реакція. Чому нема реакції? Уже всі ці особи мали стати персонами нон-грата в Україні», – заявив у коментарі Радіо Свобода Віктор Романенко.

Окрім того, дніпропетровці вимагали від влади звільнення затриманих за «спроби штурму облдержадміністрації» мирних громадян, а також припинення репресій проти членів місцевого осередку ВО «Свобода», двоє з яких наразі заарештовані за звинуваченнями у «підготовці до теракту на АЕС».

«Зараз очільник міської організації партії Кирило Дороленко, історик за фахом, саме в ці хвилини – за ґратами, в СІЗО. Це режим кинув його туди за те, що він сказав, що не хоче жити в країні, де править хунта, де міліція охороняє тітушків, а не простих громадян», – сказав представник ВО «Свобода» в області Максим Дорофєєв.

Близько тисячі людей із синьо-жовтими прапорцями та прапорами опозиційних політичних сил скандували «Банду геть!», «Схід і Захід разом!», «Києве, ми з тобою» тощо. У руках вони тримали плакати з написами «Україна єдина», «Вся влада Майданам!», «Ні кривавій диктатурі!».

В рамках традиційного віча молоді прихильники євроінтеграції також організували флеш-моб, звернений до правоохоронців: в імпровізованій труні вони «поховали» честь та гідність людей у погонах.
XS
SM
MD
LG