Доступність посилання

ТОП новини

Українці в Австрії «засудили кривавого диктатора»


фото: Igor Dzyubenko (Facebook)
фото: Igor Dzyubenko (Facebook)
У столиці Австрії Відні, на головній площі міста, в неділю відбувся перформанс «Засудження кривавого диктатора». Як заявила Громада українців у Відні, «Українці Відня продовжують «будити» сонну Європу».

«Допоки олігархи насолоджуються солодким життям в Австрії, Україна на колінах і потопає у крові», – заявляли учасники акції, в якій узяло участь близько 100 людей. «Криваву диктатуру» символізував герой у масці з обличчям Януковича, який поїдав традиційний віденський «захерторт», а перед ним стояли люди із зав’язаними руками, із білими мішками, заляпаними «кров’ю», на головах, що мали зображати події в Україні.



Учасники акції передали петицію до міністра закордонних справ Австрії з проханням переглянути імміграційний статус Миколи Азарова, Дмитра Фірташа та Андрія Клюєва, а також членів їхніх родин, посприяти наданню медичної допомоги потерпілим під час протестів в Україні, а також ініціювати запровадження економічних санкцій проти президента Віктора Януковича та решти представників влади, на яких лежить відповідальність за поточну ситуацію в Україні. Петиція також закликає ініціювати створення незалежної комісії для розслідування вчинків українських державних службовців.

Під петицією підписалися 92 особи, серед яких не тільки українці, а й австрійці, повідомили Радіо Свобода у Громаді українців у Відні.
XS
SM
MD
LG