Доступність посилання

ТОП новини

Віча в Рівному і Луцьку: оплески голові Рівнеради, недовіра голові Волинської ОДА, героям – слава


На вічі в Рівному виступив новий голова облради Михайло Кирилов
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

На вічі в Рівному виступив новий голова облради Михайло Кирилов

Народне віче на Волині в неділю відбулося під гаслом «Геть Башкаленка!». Так учасники акції в Луцьку висловили своє ставлення до новопризначеного голови Волинської облдержадміністрації.

Люди пройшли від Театрального майдану до місця, де має постати пам’ятник Степанові Бандері, вигукуючи «Луцьк – вставай!» і «Героям Майдану – Слава!». Там Народна рада Волині оголосила про намір заборонити діяльність компартії та Партії регіонів на території Волині. Член Народної ради Олександр Пирожик пояснив, що в кожного члена цих партій є шанс зберегти свою гідність – це покинути лави цих політичних сил.

На початку віча його учасники помітили, що працівники Державтоінспекції переписують номери автівок, що припаркувалися біля Театрального майдану. Обурені люди почали розхитувати машину ДАІ і ледь її не перекинули. Активісти заспокоїлися лише після того, як начальник обласної міліції Олександр Терещук на їхніх очах порвав папери з переписаними номерами.

Тим часом у Рівному на майдан до соратників прийшов новий голова обласної ради Михайло Кирилов. За сцени Євромайдану він подякував землякам за підтримку та довіру очолювати Народну раду Рівненщини і віднедавна – обласну раду. Голова пояснив, що зараз основне завдання – переконати мажоритарників у Рівнераді в тому, що вони повинні відстоювати інтереси виборців, а не провладних партій. Люди зустріли однодумця оплесками та вигуками «Слава Україні!».

На майдані, зокрема, йшлося і про чотирьох рівнян, які нині перебувають під слідством як «учасники масових заворушень», хоча й не брали участі в подіях на Грушевського в Києві. Трьом із них – євромайданівцям Юхимові Дишканту, Олександрові Москальцю та Артурові Ковальчуку – запобіжний захід змінений з утримання під вартою на домашній арешт. Національний університет «Острозька академія», який закінчували хлопці, надає їм юридичну підтримку, земляки також створили групу в соцмережі «Фейсбук» для збору коштів та організації перездач у СІЗО. Тим часом побитий беркутівцями на вулиці Шовковичній у Києві 19-річний студент Національного університету водного господарства і природокористування Максим Савич досі перебуває в лікарні, а його однокурсники вимагають від керівництва вишу дій на його захист. Ректор університету написав заяву на звільнення «за власним бажанням».

Учасники рівненського Євромайдану вшанували пам’ять командувача УПА-Північ Дмитра Клячківського (Клима Савура), який 12 лютого 1945 року загинув у бою з енкавеесівцями на Оржівських хуторах під Рівним.
XS
SM
MD
LG