Доступність посилання

ТОП новини

Антитерористична піар-акція СБУ завдає шкоди державі – Наливайченко


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко
Заява антитерористичного центру при СБУ про приведення у готовність суб’єктів боротьби з тероризмом на території держави є «безвідповідальним піаром», який завдасть шкоди інтересам держави. Про це заявив народний депутат від УДАРу Валентин Наливайченко в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, закон про боротьбу з тероризмом і про Службу безпеки України зобов’язує щоденно і щохвилинно виконувати все, що перелічено в заяві відомства.

«Треба зараз в цій піар-акції відокремити дві важливих речі. Перша – ті, хто оприлюднив цей текст насправді прочитали частину закону, який зобов’язує Антитерористичний центр при СБУ щоденно, щохвилинно цим займатися. Ця заява є вироком бездіяльності і нездатності працювати», – сказав Наливайченко.

«Після цієї заяви (це ж треба знати людині, яка зараз на керівництві в службі, бажано знати іноземними мовами) все, що вони написали у вигляді піар-акції, вже перекладено, всі авіакомпанії отримали у головних своїх офісах, з жахом прочитали, що, виявляється, в ті аеропорти, куди вони везуть пасажирів або ж звідки забирають, вони ж відповідають і за безпеку, виявляється, є терористичні загрози. Хтось взагалі думає головою, які економічні наслідки будуть і для українських авіакомпаній, і для пасажирів, і для вантажних перевезень?», – заявив колишній голова СБУ.

На запитання про те, чи справді в Україні є високою загроза терористичних актів, Наливайченко висловив сподівання, що ні. «Тому що в Україні немає терористичних організацій. У всякому разі не було. І треба робити все можливе і неможливе, тут треба СБУ підтримати не в заявах таких. Це треба зупинити. Це написано і так в законі. А підтримати в тому, щоб співробітники були задіяні саме на тому, щоб не виникало терористичної організації, не фінансувалася вона ззовні. У цьому будь-який професіонал завжди діє на упередження, зупиняє перед тим, як проблема вибухне», – сказав депутат.

Напередодні в Службі безпеки заявили, що Антитерористичний центр при СБУ змушений привести у готовність суб'єкти боротьби з тероризмом на території держави у зв'язку зі зростанням кількості повідомлень про мінування об'єктів із масовим перебуванням людей.
XS
SM
MD
LG