Доступність посилання

ТОП новини

Ще щонайменше 2 медалі на Олімпіаді очікують від українок із Сумщини


Українська біатлоністка Віта Семеренко, Сочі, 9 лютого 2014 року
Українська біатлоністка Віта Семеренко, Сочі, 9 лютого 2014 року
Суми – Сумщина святкує першу медаль своєї землячки Віти Семеренко та очікує нових перемог. Знайомі олімпійської призерки впевнені, що на цьому відлік не закінчиться і зовсім скоро Україна отримає наступну олімпійську нагороду.

Суми гудуть радісною новиною про бронзову медаль Віти Семеренко. Усі впевнені, що незабаром біатлоністки здобудуть нові перемоги.

Директор школи вищої спортивної майстерності, де з дитинства тренуються сестри Семеренко, прогнозує ще мінімум два призових місця. Василь Сємакін вважає, що високі результати українська команда покаже під час естафети та індивідуального забігу. Зазначає, що в біатлоністок із десяток гідних суперниць, проте впевнений, що українки обов’язково покажуть, на що вони здатні.

«Дві мінімум. В естафеті медаль, думаю, що буде і ще особисто буде або Віта, або Валя. Показали, на що вони спроможні. Використали все, що могли. Показали свій потенціал і можливості. Надіємось і чекаємо. Надія на дівчат. На них тримається Україна», – каже Василь Сємакін, директор сумської школи вищої спортивної майстерності.

Він також розповів Радіо Свобода, що вся школа пильно стежить за своїми олімпійцями, які принесли вже третю олімпійську медаль в історію досягнень школи.

Ця бронзова медаль ще більше надихне усю команду – Петрова

Чоловік Валентини Семеренко Олексій Прохор, сказав, що зовсім не засмучений та налаштований оптимістично. Зауважує, що у всієї четвірки – сестер Семеренко, Альони Підгрушної та Юлії Джими – до олімпіади були проблеми зі здоров’ям і, скоріш за все, це відзначилось на результатах, проте, незважаючи на обставини, дівчата чудово себе показали і ще продемонструють, на що вони здатні.

«Дівчата молодці, вони добре підготовлені. Вони будуть підвищувати свої позиції. В цій ситуації вони показали себе гідно. Віта просто молодчинка, вона змогла зібратись і показати хороший результат. Це невдячна справа – пророкувати якісь медалі. Думаю, дівчата будуть працювати на те, на що вони готові», – сказав Олексій Прохор, чоловік Валентини Семеренко.

Олена Петрова, українська біатлоністка, заслужений майстер спорту України, срібна призерка зимових Олімпійських ігор 1998 року в японському Нагано, а також голова Сумського обласного відділення Національного олімпійського комітету вважає, що призове місце було прогнозованим, адже дівчата добре підготовлені. Від наступних змагань варто очікувати високих результатів.

«За результатами, дівчата дуже гарно підготовлені. Шанси дуже високі і у Валентини, і у Віти Семеренко. Ця бронзова медаль ще більше надихне і додасть сил усій команді», – зауважила Олена Петрова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG