Доступність посилання

ТОП новини

Олімпійські ігри: першою стала Норвегія, Україна знову без нових медалей


Українські спортсмени не досягли успіхів сьогодні, четвертого дня зимових Олімпійських ігор у російському Сочі. Біатлоністки, на яких були сподівання, закінчили перегони переслідування на 10 км без медалей. Валя Семеренко прийшла 5-ю, Віта Семеренко 10-ю, Олена Підгрушна 22-ю, а Юлія Джима не стартувала. Золото здобула Дарія Домрачева з Білорусі, срібло Тура Берґер із Норвегії і бронзу Тея Ґреґорін зі Словенії.

Українці змагалися цього дня і в лижному спринті вільним стилем. Серед жінок Марина Анцибор стала 34-ю, Катерина Сердюк 45-ю, Марина Лісогор 58-ю. Золото і срібло отримали норвежки Майкен Касперсен Фалла та Інґвільд Флуґстад Естберґ, срібло дісталося словенці Весні Фаб’ян. Серед чоловіків Руслан Перехода фінішував 50-м, Олексій Красовський 81-м, а золото отримав Ола Віґен Хаттестад із Норвегії. Срібло і бронзу завоювали лижники зі Швеції Теодор Петерсон і Еміль Єнссон.

У фігурному катанні українська пара Юлія Лаврентьєва – Юрій Рудик виступила з короткою програмою, стала останньою, 20-ю, і не пройшла кваліфікації до наступного кола, щоб змагатися за медалі.

Серед інших медальних змагань цього дня фристайлістки, які змагалися зі слоупстайлу, завоювали дві медалі від Канади – золото Дера Гавелл і бронзу Кім Ламарр, срібло має Девін Лоґан зі США.

Серед санкарок на одномісних санях золото і срібло взяли німкені Наталі Ґайзенберґер і Татьяна Гюфнер, а бронзу американка Ерін Гамлін.

Лижниці-стрибунки з середнього трампліна завершили індивідуальні старти так: золото Каріна Фоґт (Німеччина), срібло Даніела Ірашко-Штольц (Австрія) і бронза Колін Маттель (Франція).

Сноубордисти змагалися з хафпайпу, що приніс золото Юрієві Подладчикову, який виступає за Швейцарію, і двом спортсменам із Японії: срібло має Аюму Хірано, бронзу Таку Хіраока.

Останній, восьмий комплект медалей розіграли ковзанярки в забігу на 500 м: золото Лі Сан Хва (Південна Корея), срібло Ольга Фаткуліна (Росія), бронза Марґот Бур (Нідерланди).

За результатами дня в неофіційному медальному заліку на перше місце вийшла Канада – її спортсмени мають разом 11 медалей: 4 золоті, 3 срібні і 4 бронзові. За ними з другого по дев’яте місця йдуть тепер Канада (4+3+2=9), Німеччина (4+1+0=5), Нідерланди (3+2+3=8), США (2+1+4=7), Швейцарія (2+0+0=2), Росія (1+3+3=8), Австрія (1+3+0=4), Франція (1+0+2=3). Десяте-тринадцяте місця ділять Білорусь, Польща, Словаччина й Південна Корея, кожна з яких має по єдиній золотій медалі. Україна і Велика Британія, що мають по єдиній бронзі, поділяють останні 22–23-є медальні місця.

Завтра на Олімпійських іграх розіграють шість комплектів медалей. Українці змагатимуться цього дня на двомісних санях (Олександр Оболончик і Роман Захарків) і серед лижників-двоборців в індивідуальному старті за методом Гундерсена (Віктор Пасічник).
XS
SM
MD
LG