Доступність посилання

ТОП новини

Без резолюцій із боку США було би ще гірше – активіст діаспори у США


Ірина Халупа
Ірина Халупа
Українцям не варто нарікати на значну кількість буцімто недієвих резолюцій законодавчих органів США щодо ситуації в Україні, адже вони є свідченням того, що у США слідкують за подіями в Україні і готові реагувати на них. Про це в інтервʼю «Голосу Америки» заявила громадський активіст, колишній керівник української служби Радіо Свобода Ірина Халупа.

Ірина Халупа зазначила, що вже сам факт того, що провідні американські політики приділяють уваги ситуацію в Україні, є надзвичайно важливим. Проте українська діаспора у США прагне відчутнішних результатів.

«Було би набагато гірше, якби резолюцій американських законодавців щодо України взагалі не було, – наголосила Ірина Халупа. – Це є лише слова, але це важливі слова політиків потужної держави. Це значить, що скандальні речі в Україні не можна приховати: світ дивиться на події в Україні, і лунає реакція на них».

«Візьмімо останню резолюцію Конгресу. Вона відкриває двері до конкретніших дій і кроків. Мова йде про санкції. Отже, треба, щоб урядовці, які проголосували за резолюцію, почали вимагати санкцій, а ми, українська громада, мусимо їм допомогти у цих вимогах. Це значить, що не треба відпочивати, а треба далі працювати з американськими політиками та бомбардувати вимогами Білий дім», – сказала громадський активіст.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG