Доступність посилання

ТОП новини

«Злодія покриває МВС» – «афганець»


Громадянин, якого «афганці» впіймали днями на Майдані за підозрою у злодійстві і доправили до відділку міліції, «перебуває під покровительством органів МВС», вважає один із «афганців» Сергій Чоп.

Як заявив він сьогодні Радіо Свобода, міліція чинить тиск на нього та його колег, вдається до «провокацій» і шукає приводу для того, щоб притягнути до відповідальності, хоча, на його думку, підстав для цього не має.

Як сказав Чоп, сьогодні з ним та його колегами проводили слідчі дії, а завтра відбудеться очна ставка з особою, яка підозрюється у крадіжці.

Позавчора міліція арештувала в Києві чотирьох представників сотні «афганців» із Самооборони Майдану. В Самобороні стверджують, що їхні бійці впіймали і доправили до відділку міліції кишенькового злодія. У міліції ж їх звинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) ККУ, яка в разі визнання вини може передбачати позбавлення волі на строк до семи років. Подільський райсуд Києва помістив їх під домашній арешт на два місяці.

Речниця київської міліції Ольга Білик повідомляла Радіо Свобода, що до Подільського райуправління надійшло повідомлення, що невідомі ведуть людину зі зв’язаними руками в напрямку Гаванського мосту. На місце виїхала слідчо-оперативна група. «Там до міліції звернувся 31-річний чоловік з Івано-Франківської області, який перебував на майдані Незалежності від початку січня. Він заявив, що того вечора до нього підійшла група чоловіків і почали вимагати 14 000 гривень. Потім побили і вивезли на автомобілі за адресою Набережно-Лугова, 4. Там їх і затримали міліціянти за підозрою у вимаганні. Гроші начебто хотіли, бо підозрювали, що саме таку суму він украв на Майдані», – передала речниця версію міліції Києва.
XS
SM
MD
LG