Доступність посилання

ТОП новини

Лавров про Україну: Росія не роздавала печиво бешкетникам на Майдані


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Росія не надсилала своїх представників «роздавати печиво демонстрантам-бешкетникам». Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров написав у статті в газеті «Комерсант».

Він вважає, що в Україні все сильніше проявляється діяльність екстремістів, і Захід не може заплющувати на це очі. Лавров твердить, що поряд з урядом і опозицією на Майдані з’явилися ніким не контрольовані сили.

«Не можна не бачити, що в діях антиурядових сил в Україні все активніше проявляються націоналістичні, екстремістські настрої», – пише Лавров.

Він закликав не підміняти волевиявлення народу «вуличною демократією». При цьому російський міністр згадав ситуації в Іраку, Афганістані, Лівії та Південному Судані.

«І немає жодних підстав вважати, що «експорт революції» в Європі обернеться чимось позитивнішим», - застеріг Лавров.

У США вважають, що Росія активно втручається у внутрішні справи України. Про це в статті для видання The National Interest написав колишній посол США в Україні Джон Гербст. Як приклад такого втручання Гербст наводить висловлювання радника президента Росії Путіна Сергія Глазьєва, який закликає владу в Україні застосувати силу проти демонстрантів.

Під час свого грудневого перебування в Україні помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд спілкувалася з учасниками протистояння на Майдані. Серед іншого, як жест миру, вона пропонувала випічку демонстрантам і силовикам. На розміщеному нижче фото зафіксоване її спілкування з курсантами Академії МВС, яких влада використовувала під час спроби силового розгону Майдану 11 грудня.

XS
SM
MD
LG