Доступність посилання

ТОП новини

Мірошниченко вірить, що його «закон про амністію» спрацює


Мірошниченко вірить, що його «закон про амністію» спрацює
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00
Представник президента України в парламенті Юрій Мірошниченко вірить, що розроблений ним «закон про амністію» спрацює.

«Це закон – це лише можливість. Якщо ця можливість буде реалізована, у мене є високе cподівання, що він спрацює. Уже багато адміністрацій звільнені. Ще немає рішень судів, які б, спираючись на «закон про амністію», могли б закрити ці справи і звільнити від відповідальності, бо немає поки правових підстав, але де факто багатьох людей уже звільнили», – сказав Мірошниченко в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами регіонала, ймовірність того, що закон не спрацює, він оцінює в 10%.

«Навіть якщо таке станеться, ми не зупинимо процес. Ми все одно будемо сідати і знаходити інший формат… Якщо люди десь вийшли за межі закону, ми все одно повинні дати їм можливість повернутися в правове поле. Це наш інтерес, інтерес влади, інтерес політиків і інтерес країни в цілому. Нам не треба війни, нам потрібен мир», – сказав Мірошниченко.

29 січня парламент голосами переважно провладних депутатів підтримав законопроект регіонала Юрія Мірошниченка про так звану «амністію». Закон передбачає звільнення від відповідальності заарештованих під час акцій протесту за умови, якщо протестувальники звільнять захоплені адмінбудівлі.

Опозиція виступала категорично проти ухвалення даного законопроекту і називає його «законом про заручників». Опозиціонери вимагають звільнити затриманих активістів без будь-яких умов.

Днями у Міністерстві внутрішніх справ і у прокуратурі Київської області попередили майданівців, що за чинним законом про звільнення учасників масових акцій від кримінальної відповідальності він може почати діяти тільки в тому разі, якщо до 17 лютого вони звільнять усі захоплені ними адміністративні будівлі і розблокують вулиці.

17 лютого у разі невиконання умов закон втратить чинність, і тоді слідчі будуть розслідувати кримінальні провадження у звичайному порядку, а за наявності достатніх підстав – направляти до суду з обвинувальними актами, попередили силовики.
XS
SM
MD
LG