Доступність посилання

ТОП новини

Кличко виключив участь УДАРу в «уряді Януковича»


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
Партія УДАР не бачить себе в уряді президента Віктора Януковича, заявив сьогодні лідер партії Віталій Кличко.

«Ми ні в якому разі не збираємося ставати одним із гвинтиків сьогоднішньої влади. Ми готові брати на себе відповідальність лише в тому разі, якщо буде перезавантаження влади, яка повністю себе дискредитувала», – наводить його слова прес-служба партії.

На думку Кличка, такою можливістю був би перехід до Конституції 2004 року. «Після цього можна говорити про формування технічного перехідного уряду, щоби ми чітко розуміли, які реформи ми можемо здійснити і який результат буде для України», – сказав він.

Лідер УДАРу також застеріг владу, що, «якщо всі незаконно затримані арештанти не будуть випущені, не будуть закриті справи щодо них, це означатиме зрив перемов і новий виток ескалації». «І повна відповідальність за це лежатиме на владі і на Януковичі в першу чергу», – наголосив Віталій Кличко.



Сьогодні ж лідери партії «Батьківщина» Арсеній Яценюк і Олександр Турчинов теж заявляли на прес-конференції в Києві про необхідність відновити Конституцію в редакції 2004 року, яка, зокрема, значно обмежує повноваження президента. За їхніми словами, саме це є основною умовою, за якої опозиція здатна взяти всю повноту відповідальності за стан країни на себе і сформувати уряд народної довіри. За словами політиків, опозиція не приймає тільки посади прем’єр-міністра без створення уряду, незалежного від президента, а голова держави має бути позбавлений «диктаторських» повноважень.
XS
SM
MD
LG