Доступність посилання

ТОП новини

Янукович удруге зустрівся з Фюле


Віктор Янукович (л) і Штефан Фюле (п) під час попередньої зустрічі 12 лютого 2014 року
Віктор Янукович (л) і Штефан Фюле (п) під час попередньої зустрічі 12 лютого 2014 року
Президент Віктор Янукович зустрівся сьогодні з єврокомісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле, який перебуває в Києві, повідомила прес-служба голови держави.

Під час цієї другої за два дні зустрічі «було продовжене обговорення питань демократичного та мирного врегулювання політичної кризи в Україні, перспектив конституційної реформи та надання фінансово-економічної допомоги Україні з боку ЄС та міжнародних фінансових організацій», мовиться у повідомленні.

Президент, зокрема, наголосив на «важливості відновлення атмосфери довіри між владою, опозицією та громадянським суспільством, а також неухильного дотримання чинного законодавства», «відзначив конструктивне залучення ЄС та Ради Європи до процесу стабілізації ситуації в країні», повідомила прес-служба.

Штефан Фюле ще не коментував цієї зустрічі зі свого боку.

Перед її початком він заявив, зокрема, що Україна має вжити негайних заходів щодо конституційної реформи, формування нового уряду і забезпечення вільних і чесних виборів, а фінансова допомога у формі грантів і кредитів можлива лише в обмін на реформи і не пов’язана із підписанням угоди про асоціацію.

Обидва політики вже зустрічалися вчора, про що теж було тільки коротке повідомлення офіційного Києва. Фюле також відвідав шпиталь МВС, де зустрічався з потерпілими в сутичках правоохоронцями. Позавчора він мав у Києві зустріч із лідерами опозиції.
XS
SM
MD
LG