Доступність посилання

ТОП новини

У Партії регіонів заявили, що не підтримають опозиційну кандидатуру прем’єра


Кілька народних депутатів від Партії регіонів, слова яких наводить сьогодні прес-служба партії, виступили з практично однаково сформульованими заявами про те, що їхня фракція не підтримає в парламенті кандидатуру від опозиції на посаду прем’єр-міністра й домагатиметься від президента запропонувати на цю посаду кандидата, якого висунуть регіонали.

«Ми вважаємо, що прем’єром має бути, насамперед, дуже сильний державний топ-менеджер, професіонал… Фракція вважає, що альтернативи тому, щоб прем’єром був член нашої команди і синхронно, разом із президентом та більшістю в парламенті, реалізовував єдину програму, бути не може» – це слова Михайла Чечетова.

«Це, безумовно, має бути сильний менеджер, людина, яка сприймається суспільством та нашими партнерами і на Заході, і на Сході… Ми вважаємо, що є два варіанти щодо прем’єр-міністра: це або член команди, або людина, що розділяє нашу програму» – так наведена заява Олега Царьова.

«Людина, яка може сьогодні очолити уряд, у першу чергу, повинна бути ефективним управлінцем… Це може бути або член нашої команди, або людина, яка має досвід і користується довірою більшості депутатів… Ця кандидатура має бути, безумовно, підтримана суспільством і сприйнята нашими зарубіжними партнерами» – а так, за повідомленням, заявив Дмитро Шенцев.

Усі троє також однаково сказали, що фракція Партії регіонів звернеться до президента з проханням «прислухатися до її думки» і, висуваючи кандидатуру нового прем’єра, підтримати рішення фракції щодо цієї кандидатури.

Опозиційні лідери сьогодні заявляли, що не мають наміру брати на себе керівництво урядом чи й формування уряду за нинішньої системи влади з «диктаторськими» повноваженнями президента, але готові взяти всю повноту відповідальності за стан країни на себе і сформувати уряд народної довіри за умови відновлення чинності Конституції в редакції 2004 року, яка, зокрема, значно обмежувала президентські повноваження.
XS
SM
MD
LG