Доступність посилання

ТОП новини

Янукович здасться лише під загрозою фізичного знищення? (Огляд преси)


Київ – Глава президентської адміністрації Андрій Клюєв напряму працює з Росією. Тому він може піти на переговори з Юлією Тимошенко навіть без санкції Януковича, стверджує в «Газеті по-українськи» Тарас Чорновіл. Він вважає, що Москва здатна поставити на Тимошенко. Що ж до Януковича, то він добровільно не піде у відставку. Існує єдиний механізм, коли він може на це піти – якщо його охорона раптом стає чужою, переконаний політик. Під прямою загрозою фізичного знищення відставка можлива. Після такої нейтралізації Януковича Тимошенко може вийти на свободу і робитиме все можливе, щоб відбулися дострокові вибори і вона стала президентом. Після того можна забути про конституційну реформу. Конституція буде в редакції Януковича, переконаний Чорновіл.

Влада розуміє тільки мову сили. Тому перемогти її можна лише збільшенням силових структур Майдану по всій Україні, в тому числі і «Правого сектору», переконаний його лідер Дмитро Ярош. В інтерв’ю «Газеті по-українськи» він наголошує, що найсильніші удари по режиму завдають не Київ і не щонедільне віче, а протестні акції на Сході. Тому опозиції треба працювати в цьому напрямку. Дмитро Ярош вважає, що ні про який розкол чи громадянську війну в Україні не йдеться, бо 80 відсотків населення налаштовані проти влади. Це національно-визвольна боротьба. Якщо не втрутиться зовнішня сила, розколу не буде. Про це він наголосив в інтерв’ю під заголовком «Без підтримки Кремля режим би вже давно завалився».

Володимир Путін, як ніхто, розуміє загрозу, яку може нести український
Майдан не лише для його планів, а й для його влади, наголошує газета «День». Взагалі українські події з кінця 2004 року стали лакмусовим папірцем для Російської Федерації. Саме тому український Майдан став важливим сигналом російському президенту до активних і швидких дій. Розуміючи, які сценарії українського протистояння може бути узято для боротьби з російською владою, Путін активно впроваджує в життя нові закони, котрі ставлять під контроль російське суспільство і звужують ще більше й так незначні свободи російського населення. Які саме, видання розповідає в матеріалі «Майдан як нова форма Східного партнерства».

Група юристів взялася опрацьовувати та аналізувати документи, на підставі яких нині українців масово позбавляють водійських прав. Координатор цієї групи – Роман Маселко – розповів у газеті «День», що за останній місяць на його столі опинились десятки рапортів, протоколів та інших документів, які свідчать про брутальні та недбалі фальсифікації у справах проти автомайданівців. «Всі вони з’явилися лише тому, що працівники державтоінспекції відчувають свою безкарність», вважає Маселко. Стаття називається «Нова функція ДАI – каральна».

Девальвація гривні зробила українців біднішими: уже помінялися цінники на імпортних товарах, подорожчання вітчизняних – справа часу, стверджує тижневик «Коментарі». Так само стрімко біднішає і населення країн, які розвиваються, чиї валюти знецінює втеча іноземного капіталу. Долар зміцнюється, але як довго протримається ця тенденція, невідомо: 27 лютого для США знову настане час «Ч» – чергова дата можливого технічного дефолту. І як переживе її долар, поки невідомо. А це означає, що в найближчому майбутньому над світом проноситимуться валютні вихори, до яких доведеться звикати всім. Про те, як вони позначаться на Україні, йдеться в статті «Кого придавить долар».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG