Доступність посилання

ТОП новини

Переговори щодо Сирії намагалися вивести з глухого кута


Лахдар Брагімі повідомляє про свої переговори на прес-конференції в Женеві, 13 лютого 2014 року
Лахдар Брагімі повідомляє про свої переговори на прес-конференції в Женеві, 13 лютого 2014 року
Спеціальний представник ООН і Ліги арабських держав у Сирії Лахдар Брагімі зустрічався сьогодні з чільними дипломатами зі США й Росії, домагаючись їхньої підтримки у виведенні з глухого кута переговорів між сирійськими владою й опозицією.

За його словами, обидва посадовці, заступник держсекретаря США Венді Шерман і заступник міністра закордонних справ Росії Геннадій Гатилов, пообіцяли використати вплив своїх країн, щоб допомогти з цим.

Переговори, що почалися 22 січня у швейцарській Женеві, скликали з ініціативи США, які підтримують сирійську опозицію, і Росії, яка підтримує владу Сирії.

У самій Сирії губернатор провінції Хомс повідомив сьогодні, що на три дні було продовжене перемир’я, яке мало уможливити евакуацію мирних мешканців із утримуваних повстанцями районів міста Хомса, що вже півтора року перебувають в облозі урядових сил.

За даними сирійського Червоного півмісяця, від минулої п’ятниці, коли перемир’я почалося, вдалося вивезти близько 1 тисячі 500 людей. За оцінками, на евакуацію чекає ще приблизно стільки ж.
XS
SM
MD
LG