Доступність посилання

ТОП новини

В Україні складається «атмосфера страху», яку треба зупинити – посол США


Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт
В Україні складається «атмосфера страху, жахлива для демократії», заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

«З мого досвіду зустрічей з політичною опозицією, з громадянським суспільством: в Україні сьогодні складається атмосфера страху, яка відлякує інвестиції, жахлива для демократії і розірве Україну на шматки, якщо її не спинити і спинити швидко», – заявив посол в інтерв’ю, розміщеному на YouTube-каналі посольства США.

Пайєтт висловив стурбованість тим, що сталося в Україні в останні три місяці, починаючи з розгону студентів на Майдані 30 листопада. З кінця грудня, наголосив посол, почалася низка нападів, зникнень, викрадень, підозр про тортури, спалення авто.

«Усі ці дії почали прискорюватися після побиття Тетяни Чорновол 25 грудня і включаючи зникнення і катування (Дмитра – ред.) Булатова у минулому місяці. Після моєї зустрічі з паном Булатовим, разом із послом Томбінським, я цілком переконаний, що він став жертвою нечуваного насильства, яке ніколи не повинно було б статися в такій країні, як Україна, що має глибоке історичне і культурне коріння в Європі», – сказав американський посол.

За словами Пайєтта, в нього «в голові не вкладається, що країна, яка півтора року тому приймала Європейську футбольну першість, сьогодні переживає таку хвилю цілеспрямованого насильства проти активістів громадянського суспільства і людей, які просто намагаються реалізувати свої демократичні права».

Посол закликав розслідувати ці злочини і притягнути до відповідальності винних.
XS
SM
MD
LG