Доступність посилання

ТОП новини

Комісія ООН заявила про злочини проти людяності в КНДР − ЗМІ


Кім Чен Ин, верховний лідер КНДР, з дружиною
Кім Чен Ин, верховний лідер КНДР, з дружиною
Комісія ООН з розслідування порушень прав людини в Північній Кореї виявила факти вчинення в цій країні злочинів проти людяності. Про це з посиланням на джерела в ООН повідомило в п'ятницю агентство Associated Press. Повністю текст доповіді комісії має бути оприлюднений 17 березня.

У результаті розслідування, що тривало майже цілий рік, комісії вдалося зібрати докази цілого ряду злочинів, скоєних владою КНДР. У числі цих злочинів «знищення» людей на території Північної Кореї, а також викрадення і насильницький вивіз людей з Південної Кореї і Японії. У доповіді згадані також такі злочини, як тортури, примусова праця, зґвалтування й примусові аборти.

Комісія ООН з розслідування порушень прав людини в Північній Кореї на чолі з представником Австралії Майклом Кербі була створена Радою з прав людини ООН у березні минулого року. Північна Корея не дозволила членам комісії відвідати країну. Проте комісія заслухала свідчення жертв північнокорейського режиму та експертів. За їхніми даними, в КНДР налічується до 120 тисяч політичних в’язнів. У країні спостерігається брак продовольства, багато дітей страждають від недоїдання.

Північна Корея назвала висунуті комісією звинувачення хибними.
XS
SM
MD
LG