Доступність посилання

ТОП новини

«Афганці» вигнали «Український вибір» зі свого мітингу


«Афганці» вигнали «Український вибір» зі свого мітингу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00
Кілька тисяч людей прийшли покладати квіти до монумента воякам-«афганцям» біля Києво-Печерської лаври. Частина із них прийшла з Майдану кількома колонами. Таким чином присутні вшановували пам’ять загиблих у війні у 25-у річницю виводу радянських військ із Афганістану.

Покладати квіти до пам’ятника, окрім ветеранів із прапорами і хоругвами окремих підрозділів, прийшли люди із символікою «Українського вибору». Мітингувальники закликали їх «припинити піаритись на крові» і поставили ультиматум: або вони підуть самі, або їм поламають їхні прапори. Ті швидко згорнули агітацію і рушили геть від Лаври.

За словами присутнього на мітингу депутата від «Батьківщини» Миколи Томенка, донині залишається актуальною проблема забезпечення ветеранам Афганської війни та близьким родичам загиблих соціальних гарантій.

«Ми з колегами-«афганцями» в парламенті підготували цілу низку законодавчих змін, бо є багато прогалин у частині допомоги матерям, які втратили синів, вдовам, що втратили чоловіків. Отже, моя ще місія не тільки як «афганця», а й як депутата, – максимально соціально захистити ті родини, які стали заручниками тієї афери, що була у радянські часи», – зазначив Томенко, який у 1980-х був учасником радянської воєнної кампанії в Афганістані.
XS
SM
MD
LG