Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ вітає передачу КМДА муніципальній владі – заява


Vіністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер
Vіністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер
Організація з безпеки і співпраці в Європі вітає звільнення демонстрантами будівлі Київської міськдержадміністрації як ще один крок у напрямку деескалації напруженості в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер, країна якого зараз головує в ОБСЄ.

«Я дуже сподіваюся, що це наближає Україну до виходу з глухого кута за допомоги мирних і демократичних засобів», – сказав Дідьє Буркгальтер.

«У відповідь на прохання з боку адміністрації міста та опозиції швейцарське головування в ОБСЄ було раде запропонувати свою
допомогу як гаранта і неупередженого свідка передачі будівлі», – додав він.

Міністр закордонних справ Швейцарії також привітав звільнення решти опозиційних демонстрантів з-під варти.

«Я звертаюся до всіх сторін і надалі брати участь у зусиллях з пошуку необхідних компромісів у широкому і всеосяжному політичному діалозі», – наголосив Дідьє Буркгальтер.

Він знову заявив про готовність ОБСЄ продовжити допомогу Україні у врегулюванні нинішньої кризи.

Сьогодні зранку в Києві активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА, вони також уможливили проїзд транспорту вулицею Грушевського, яка в другій половині січня була центром силового протистояння між силами безпеки і демонстрантами.

Такі рішення Рада Майдану і Штаб національного спротиву ухвалили, щоб влада виконала свої обіцянки про звільнення і повну реабілітацію учасників акцій протесту. Водночас в опозиції запевняють, що в разі порушення домовленостей за півгодини зможуть відновити статус-кво.
XS
SM
MD
LG