Доступність посилання

ТОП новини

Влада обіцяє виконувати закон «про амністію», Євромайдан ставить ультиматум


#Євромайдан дав Пшонці пару годин на закриття всіх справ проти активістів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00

Євромайдан дав Пшонці кілька годин на закриття всіх кримінальних справ проти активістів

Влада і надалі виконуватиме закон «про амністію». Про це йдеться у повідомленні МВС, розмішеному на офіційному сайті.

«Влада і надалі буде виконувати усі вимоги Закону «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», щоб він вступив у законну силу, при цьому забезпечивши вирішення всіх спірних питань виключно мирним шляхом», – повідомляє МВС.

МВС зазначає, що напередодні усім особам, які були затримані через масові акції протесту у Києві і регіонах та перебували під вартою, було змінено запобіжний захід на м’якший.

Тим часом Євромайдан дав генеральному прокуророві Віктору Пшонці кілька годин на закриття кримінальних справ проти двох тисяч активістів. Якщо цього не станеться, активісти обіцяють повернути КМДА і захоплювати нові будівлі. Про це під будівлею КМДА заявив народний депутат від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко.

«Сили Майдану беруть будівлю (КМДА) під зовнішній контроль. Ми виставляємо владі ультиматум. Рахунок йде уже на хвилини, максимум – на години. Ніхто не буде чекати аж до вечора. Якщо вони не виконають свою частину зобов’язань, якщо вони негайно не оголосять про повну, тотальну реабілітацію, відсутність будь-якого кримінального переслідування щодо двох тисяч кримінальних справ, порушених проти учасників мирних акцій, то ми зайдемо туди назад, зайдемо в інші приміщення, будемо запоплювати нові», – сказав Іллєнко.

Сьогодні зранку активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА, раніше вони частково розблокували проїзд транспорту вулицею Грушевського, яка в другій половині січня була центром силового протистояння між силами безпеки і демонстрантами.
XS
SM
MD
LG