Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає не амністії, а повної реабілітації – Порошенко


Україну чекають два дуже складні тижні. Про це заявив народний депутат Петро Порошенко у неділю під час Народного віча в Івано-Франківську. За його словами, із понеділком (17 лютого) пов’язані очікування, «яким шляхом піде розвиток конфлікту між українським народом і неукраїнською владою».

Закон «про амністію», який має вступити в дію 17 лютого, каже Порошенко, опозиція не сприймає.

«Амністії підлягають злочинці, які сидять у тюрмах, а яким чином амністію можна застосувати до невинних людей, справжніх патріотів України, яких хапали і кидали у в’язниці лише за те, що вони є українцями і лише за те, що вони прагнуть волі, вимагають скасування диктатури?» – заявив Порошенко.

Петро Порошенко закликав не допустити розколу країни.

«Потрібно зберегти єдність, зруйнувати сценарій злочинців від влади, які хочуть продемонструвати, що нібито в Україні існує конфлікт між Сходом і Заходом, це дурниці, бо насправді існує конфлікт між українським народом і неукраїнською владою», – сказав Петро Порошенко.

Якщо ж переговори опозиції і влади зайдуть у глухий кут, а такий ризик, на думку Порошенка є, тоді «потрібна буде єдність лідерів опозиції і народу та рішучість».

Як передає кореспондент Радіо Свобода, на народному вічі в Івано-Франківську були присутні близько десяти тисяч людей.
XS
SM
MD
LG