Доступність посилання

ТОП новини

Захід звинувачує режим президента Сирії Асада у провалі переговорів


Громадянський конфлікт у Сирії триває майже три роки
Громадянський конфлікт у Сирії триває майже три роки
Держсекретар США Джон Керрі звинуватив режим президента Сирії Башара Асада у провалі переговорів у Женеві щодо врегулювання сирійського конфлікту.

Раніше у неділю звинувачення на адресу сирійської влади пролунали від Франції та Великобританії. Міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс заявив, що режим Асада заблокував будь-який прогрес у мирних переговорах. А його британський колега Вільям Гейґ зазначив, що сирійська влада несе усю відповідальність за те, що ця зустріч не була результативною.

Сирійський міністр закордонних справ Валід Муаллем, у свою чергу, звинуватив Вашингтон у створенні «негативного клімату» під час другого раунду переговорів у Женеві.

Міжнародний посланець ООН і Ліги арабських країн щодо Сирії Лахдар Брагімі, за посередництва якого відбувається діалог, вибачився перед сирійським народом за провал переговорів. За його словами, дата третього раунду переговорів щодо врегулювання сирійського конфлікту наразі не визначена.

Перший раунд переговорів минулого місяця закінчився без очевидного прогресу. Сирійська опозиція наполягає, що чинний президент Башар Асад не має відігравати жодної ролі в перехідному уряді, сирійська влада на це не погоджується.

Громадянський конфлікт у Сирії триває майже три роки. За даними ООН, у конфлікті загинули понад 100 тисяч людей станом іще на кінець липня; нині жертв вочевидь уже значно більше.
XS
SM
MD
LG