Доступність посилання

ТОП новини

Бойових патронів на Грушевського не застосовували – МВС


Міністерство внутрішніх справ спростовує поширену ЗМІ інформацію про використання правоохоронцями бойових патронів під час протистояння на вулиці Грушевського в Києві.

За повідомленням МВС, міліція не використовує інших боєприпасів, окрім, «сертифікованих належним чином боєприпасів «Терен-12П» і «Терен-12К». Як метальні знаряддя несмертельної дії в цих набоях використовуються еластичні кулі й еластична картеч, кажуть у МВС.

За повідомленням, контейнери тих боєприпасів, які перебувають на оснащенні підрозділів МВС, – білого, сірого і синього кольорів.

У МВС також наголошують, що патрони для спеціальних засобів «ФОРТ-500», призначених для відстрілу патронів несмертельної дії, виробляє одне з науково-виробничих об’єднань, ця продукція належним чином сертифікована.

«Ніяких інших боєприпасів міліція не використовує. МВС закликає засоби масової інформації утримуватися від публікації неперевіреної інформації», – заявляють у міліції.

Польський журналіст Пьотр Андрусечко, який піднявся на урядовий пагорб і побував за укріпленнями «Беркута», заявив, що там виявили гільзи від патронів до рушниць 12-го калібру.

Як написав журналіст у виданні Nowa Europa Wschodnia, представники ЗМІ побачили «сотні, якщо не тисячі» гільз від боєприпасів польського, німецького, американського та чеського виробництва до рушниць 12-го калібру. Всього виявили чотири типи патронів іноземного виробництва, які відрізнялися за кольором, зауважив Андрусечко.
XS
SM
MD
LG