Доступність посилання

ТОП новини

Майдан перейшов у наступ. Силовики відступають. LiveBlog online

Опозиція й активісти закликають усіх і далі прибувати на територію Майдану.

Вінницькі ЗМІ повідомляють, що на Майдані від дій «Беркуту» 18 лютого загинув житель Жмеринки Вінницької області, художник, що малював на воді, Валерій Брезденюк. Таких людей влада називає "радикалами" й "екстремістами"

ВІЧНАЯ ПАМ'ЯТЬ


Яценюк: З владою оголошено перемир'я, штурму Майдану не буде, головне - зберегти життя людей

Про це повідомив журналістам голова Політради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк по завершенні зустрічі трьох лідерів опозиції з президентом для врегулювання суспільно-політичної кризи в Україні, йдеться в повідомленні, оприлюдненому на персональному сайті політика.

Що далі?..
ВАЖЛИВО!


Вони самі стріляють собі в голову. Путін та Янукович виховують ціле покоління, яке пристрасно ненавидітиме Росію - Збігнєв Бжезинський
Протягом десяти років свого президентства Кучма ні на секунду не міг уявити такий сценарій, який реалізовується зараз

Від влади і опозиції залежить, чи не переросте громадянський конфлікт в Україні у громадянську війну, переконаний екс-президент України Леонід Кучма, передає ZN.ua.

«Те, що відбувається зараз на наших очах в Україні, нагадує страшний сон. Очолюючи країну більше 10 років, пройшовши через численні акції протесту, я ні на секунду не міг уявити такий сценарій, а тим більше - дозволити йому здійснитися. Україна не багата ні газом, ні нафтою - нашими головними ресурсами завжди були громадський мир і національна згода», - йдеться в заяві Кучми..

«Я звертаюся і до влади, і до опозиції: сьогодні тільки від вас залежить доля України. Тільки від вашого усвідомлення глибини загроз нинішнього моменту залежить, не громадянський конфлікт переросте в громадянську війну, а тріщина, вже розділила різні регіони, не перетвориться на прірву, яка назавжди розколе Україну», - йдеться в заяві.

Народний депутат Віктор Бондар заявив про вихід з фракції Партії регіонів

Про це повідомляє його прес-служба.

«Заявляю про вихід з фракції Партії регіонів Верховної Ради України. Під час виборів я виборцям чітко обіцяв європейський курс розвитку країни! У грудні цей курс радикально повернули в інший бік! Сьогодні країна на межі громадянської війни!» - зазначив Бондар.

Він підкреслив, що не розділяє і не хоче бути причетним до організаторів кривавих подій в Україні.

«На рідній Хмельниччині автоматами почали розстрілювати мирних людей на мітингу під будівлею СБУ. Пояснення не приймаються! Це не моя політика! Закликаю зупинити кровопролиття і перенести дискусії в стіни Верховної Ради. Єдиний вихід - зміна Конституції і курс на Європейський союз!» - зазначив нардеп.

Сьогодні в Хмельницькому під час пікету обласного управління СБУ мітингувальників розстріляли з автомата. Чотири людини поранені, одна жінка, що просто стояла осторонь, - у дуже важкому стані в реанімації, за інформацією МВС.

Президент Віктор Янукович зустрічається з лідерами опозиції

Про це у своєму Twitter повідомила прес-секретар лідера партії УДАР Віталія Кличка Оксана Зінов’єва.

«Кличко в Адміністрації президента. Там розпочалася швидко призначена зустріч Януковича з лідерами опозиції», – повідомляє прес-секретар Кличка.

Учора народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман заявила, що запланована на середу зустріч президента з лідерами опозиції відбудеться після того, як у столиці припиниться збройне протистояння. Але щось змінилося на думці в президента. Силовикі не відведені з центра Києва, Майдан далі чинить їм організований спротив - з цієї точки зору нічого не змінилося.

Трансляція Радіо Свобода з Майдану. Часом виникають певні технічні труднощі, просимо вибачення за них, але залишаємося на місці подій

Якщо буде силовий розгін Майдану, люди повстануть «океанською хвилею» - екс-голова СБУ

Важелі для того, щоб зупинити насильство в Україні, є лише у президента. І головна відповідальність лежить на владі, вважає колишній голова Служби безпеки України, голова Всеукраїнської громадської організації «Сила і честь» Ігор Смешко. Як зазначив він у розмові з Радіо Свобода, якщо буде силовий розгін Майдану, то люди повстануть знову «океанською хвилею».

«Все це віддається величезним болем у серці, тому що ми є свідками того, що громадянське суспільство на років 10-20 вже попереду в свідомості і розвитку нашої політичної еліти при владі, і тієї політичної опозиції, яка зараз формально представляє інтереси опозиційних сил», – зазначає Ігор Смешко.

«Рішення, якщо хто приймав і радив на силовий варіант розгону Майдану – це крок до громадянської війни вже настільки реальний, що влада повинна усвідомлювати повну відповідальність за це. З історичного досвіду в таких вирішальних моментах старійшини народу завжди збиралися разом і свою впливову думку говорили молодим політикам. Я б назвав двох секретарів Ради безпеки – Горбуліна, Марчука, екс-голову парламенту Мороза, при яких фактично була Конституція 1996 – це є рада старійшин. Але і опозиція, і влада, на жаль, втратили шалений час. Зараз це треба робити негайно».

Допис письменниці й режисерки Ірини Цілик у Facebook про досвід волонтерства в медпункті для потерпілих з Майдану:

Ira Tsilyk
44 minutes ago near Kyiv · Edited
Мій дуже хороший друг, супер-крутий хірург, один з тих лікарів, що всю попередню ніч оперували десятки людей в "Політравмах", сказав мені сьогодні, що без волонтерів вони б не вигребли (чуєте, волонтери? То вам адресовано)... Сама я вночі поруч з ними, на жаль, не була, але була весь день на лікарняній кухні і ніби прожила в цьому відділенні ціле маленьке життя, повне різних особливих вражень. Всі ці хлопці, переламані, спухлі, фіолетові від синців, вигаслі, які соромляться своїх катетерів і босих ніг, лежать навіть в коридорах, дивляться у стелю і ніяковіють, коли вмовляєш їх бодай щось поїсти... Ці тітоньки, бабусі, дівчаточка, які несуть і несуть до лікарні нескінченним потоком домашню затишну зроблену з такою любов'ю - що аж пульсує! - їжу: всі ці бульйони з фрикадельками, борщі, голубці, пироги, перетерті дієтичні супчики, дбайливо загорнуті в рушники і газету, щоб же ж було неодмінно тепле!.. Ці мовчазні юні волонтерки, що старанно відмивають посеред коридорів каталки від крові... Цей такий загублений і такий незворушний, водночас, москвич посеред двох вуйків (усі троє - побиті-зашиті), які люб'язно, але так незграбно намагаються підтримувати з ним розмову російською... Ці часом надміру скромні лікарі та афганці з ведмежою статурою і добрими очима, що соромляться нормально поїсти, ніби це все не для них також... Цей неймовірно гарний хлопець із заплющеними очима, голий під простинкою, якого провезли повз мене з реанімації... Ці немайданівські жінки в палатах (а ми ж, зрештою, не лише наших годували - їжі було так багато! - з усіма перезнайомилися) зі слізьми на очах і молитвами за Майдан... Ця записка незнайомому адресату, вкладена якоюсь жіночкою до пакунку з пюре і котлетами: "Дорогий сину! Бажаю тобі швидкого одужання. Дякую тобі за твою хоробрість. Приємного тобі апетиту..." Цей безкінечний сюрреалізм. Ця ніжність. Цей страх. Ця втома. Ця дорослість. Щодня ми стаємо старшими, набагато старшими за тих людей, якими ми були ще вчора... Тримаймося.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG