Доступність посилання

ТОП новини

Кількість постраждалих гірників у Макіївці зросла до 10


Причиною аварія на шахті «Північна» державного підприємства «Макіїввугілля» могло стати порушення техніки безпеки під час проведення робіт не пов’язаних із видобуванням вугілля. Про це повідомив в.о. віце-прем’єр-міністра Юрій Бойко, який очолює урядову комісію із розслідування причин аварії і перебуває у Макіївці.

У результаті вибуху на шахті «Північна» загинуло 7 гірників та 10 постраждали. Як повідомляє заступник голови директора департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА, Олена Петряєва, дев’ятьох постраждалих гірників госпіталізували до лікарень Донецька і Макіївки учора ввечері. Ще один гірник звернувся по допомогу у медпункт шахти у вівторок зранку.

«Із 10 постраждалих один перебуває у реанімаційному відділенні обласної лікарні імені Калініна. Його стан на вчорашній вечір був важким – закрита черепно-мозкова травма, отруєння продуктами горіння, чадним газом. Після проведеного курсу лікування у барокамері його стан покращився і сьогодні оцінюється як середньої тяжкості», – зазначила Петряєва.

Вибух стався о 20:47 у понеділок. На момент вибуху під землею перебували 88 працівників.

Для розслідування причин аварії створено урядову комісію. Її очолив виконувач обов’язків віце-прем’єр-міністра Юрій Бойко.
XS
SM
MD
LG