Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: Захід і Європа заохочують агресію радикалів в Україні


Будівля МЗС Росії, Москва
Будівля МЗС Росії, Москва
Міністерство закордонних справ Росії звинуватило сьогодні неназваних західних політиків і європейські структури в тому, що вони з початку кризи в Україні «заплющують очі на агресивні дії радикальних сил в Україні, заохочуючи їх цим до ескалації і провокацій щодо законної влади».

Різке загострення становища, що настало сьогодні в центрі Києва, є «прямим результатом політики потурання» з боку цих політиків і структур, мовиться в заяві департаменту інформації і преси МЗС Росії.

Москва закликає українську опозицію «відмовитися від погроз і ультиматумів і налагодити змістовний діалог із владою задля пошуку виведення країни з глибокої кризи», мовиться в заяві.

Сьогодні в Києві мирна хода демонстрантів до Верховної Ради з вимогами відновити чинність Конституції в редакції 2004 року наразилася на відсіч силовиків, які перейшли в наступ і витискають демонстрантів до майдану Незалежності. У сутичках, у які переросла хода, загинули на цей час, як виглядає, не менш як п’ять демонстрантів, сотні поранені. Служба безпеки України і Міністерство внутрішніх справ виступили зі спільним ультиматумом, погрозивши вжити всіх заходів для «наведення порядку». Опозиційні діячі заявляють, що спроби домовитися з керівництвом Верховної Ради про початок засідання і розгляд повернення Конституції-2004 були марні.

Європейський союз і його країни-члени, а також США і низка міжнародних організацій, як-то ОБСЄ чи Рада Європи, багато разів закликали сторони протистояння в Україні до переговорів і заявляли, що відповідальність за становище несуть обидві сторони, та при цьому наголошували: саме влада України в першу чергу відповідальна за припинення насильства.
XS
SM
MD
LG